A talapzatok kényelmes munkamagasságot biztosítanak

2023. október

A mosógép emelője vagy talapzata biztosítja, hogy a mosógép vagy szárítógép kényelmes magasságban legyen elhelyezve, megkönnyítve a gép be- és kipakolását. Így kevesebbet kell hajolnia, és függőlegesen maradhat. Ideális hátproblémákkal küzdők számára. Szintén hasznos: a lábazat extra tárhelyet biztosít a gép alatt, például a szennyeskosárnak.

Javított munkamagasság

Az ideális munkamagasság valamivel a könyökhossz alatt van. Ez átlagosan 1 méter körüli magasságot jelent. Az elöltöltős mosógép magassága 85 cm, a felültöltős mosógépé pedig 90 cm. A jó munkamagasság érdekében a mosógépet vagy szárítógépet 30 és 50 cm közé kell emelni.

Minden eszköz elfér egy talapzaton?

Emelő vásárlásakor mindig ügyeljen a mosó- vagy szárítógép szélességére és mélységére, és nézze meg a készülék súlyát is.

Szélesség

Az elöltöltős mosógép szabványos szélessége általában 60 cm. Felső rakodóval a szélesség 40 cm. A SCANPART emelők 61 cm szélesek, ezért csak elöltöltős mosógépekhez alkalmasak. Hollandiában is ezek adják a legtöbbet.

Mélység

Az elöltöltős mosógép mélysége 60 és 70 cm között változik, az elöl és hátul lévő kiemelkedésektől, például az ajtótól függően. Ez gyakran csak a tetejét nézi, de vannak olyan eszközök is, amelyek alul szűkülnek. Ez általában 48 és 58 cm között van. A készülék mélységének mérlegelésekor ezért fontos az alját nézni. Ügyeljen arra is, hogy a készülék alatti állítható lábak milyen távolságra vannak egymástól. Ez gyakran 55 cm.

A nyitott tetejű SCANPART lábazatok 51-55 cm állítható lábak közötti távolságra illeszkednek. Válassza a zárt tetejű mosógép alapot, ha nem biztos a megfelelő mélységben.

Súly

Ügyeljen a mosógép súlyára is. A szárítógép általában nem olyan nehéz, de a mosógép egy kicsit nehezebb lehet a betontömb miatt, amely megakadályozza a „táncolást” a centrifugálási ciklus során.

A nehéz mosógépek gyakran 90 kg-ot nyomnak üresen, plusz a ruhanemű és a víz. Ez általában 125 kg-ot ad. A centrifugálás közbeni mozgás extra súlyt ad. Éppen ezért a SCANPART lábazatok nagy teherbírásúak, akár 150 kg-ig.

Felhasznált anyagok és kiegészítő funkciók

A mosógép talpai hidegen hengerelt acélból készülnek és porszórt bevonattal vannak ellátva. A talapzatok RAL9003 (jelfehér) színben vannak szórva. Ez a szín jól illik az általában fehér mosógépekhez és szárítógépekhez.

A talapzat lábai gyakran állíthatók magasságban, így a talapzat a géppel együtt vízszintbe állítható.

A teljesen hegesztett alapnak megvan az az előnye, hogy a csavarok nem lazulhatnak meg a mosógép vagy szárítógép állandó forgása miatt. Ezenkívül a hegesztett változat stabilabb, és nem kell összeszerelni.

Különböző típusú felszállók

Különböző típusú talapzatok használhatók a mosó- és szárítógépek megemelésére.

# 1 Nyitott alap

A nyitott tetejű lábazat a belépő szintű modell, amely pusztán a munkamagasság növeléséről szól. A lábazat alatt helyet alakíthat ki saját szennyeskosár elhelyezéséhez.

#2 Nyitott alap kosárral

Nyitott, csúszókosaras lábazatnál a lábazatra már tárolóhely van felszerelve. Ez a fiók szépen a föld felett lóg, és könnyen ki- és becsúsztatható.

#3 Félig zárt alap

A félig zárt lábazat előnye, hogy zárt oldalával előrefelé is elhelyezhető. A gép ezért fel van emelve és szépen zárva is van.

#4 Talapzat fiókkal

A fiókos talapzaton minden gyönyörűen elkészült. Ennek az az előnye, hogy például a mosószereket gondosan, szem elől elzárva tárolhatjuk. Ezenkívül a nyitott kosárhoz képest kevesebb a por. Vannak fogantyús vagy anélküli változatok.

booster két legfontosabb előnye egy pillantással:

Jobb munkamagasság.
Extra tárhely a készülék alatt.

Érdekelnek talapzataink? Kérjük, lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal a infoeph@elkapieterman.hu.

Az összes hír